Bon dia, Sr. AdrobauXSUC

Per la present l’informo com vostè ja sap alguna cosa de l’historia s’està apropant el dia 14 d’abril es la Diada de la Republica des de que jo tinc conciencia de comunista i republicà federalista, això de dir republicà fins això ens volen robar, però, bé a on estaven, des de fa molt de temps, sigui quin sigui el color que hagi a l’ajuntament estem


Demanant que el dia 14 d’abril, la bandera tricolor de la República estigui a l ‘ajuntament, ja que estem en un estat de dret i democràtic i de historia.


El que nosaltres estem demanant i reclaman és aquesta part de la Historia que molts volem donar per oblidada i no donar el reconeixen amb el consens no pas com vosaltres els d’ERC, què al posar un monòlit sense consens i per la vostra majoria, sense avisar a ningú, a cap entitat , només als vostres, per cert hi ha un errada al escrit de Lluís Companys, està formulat com si la defensa de Barcelona, va ser feta només, per Lluis Companys i els vostres companys d’ERC, però crec recordar, sense por a equivocar-me , que sense l’ajuda de les milícies de les CNT, PSUC i els Guàrdies d’assalt lleials a la República , Companys i el seu govern no hagués durat ni tres dies ,ja que la cinqueña columna estaba a la guay.

Nosaltres com a Comunistes i Republicans represàlies , estem demanant respecte. Aquest Respecte ,que cap institució ens ha donat i que històricament van ser els que més van patir i el reconeixement a totes aquelles persones que van patir i van defensar lleialment a la República i no van demanar res a canvi i és més també


demanen que l’Ajuntament de Vidreres declari institucional promoguda per la Xarxa Socialista Unificada de Catalunya, a la que condena els bombardeigs per l’aviació faxita de Italiana al poble de Vidreres durant la Guerra Civil, entre els dies 3,13,14 d’abril de 1938, on varies persones van morir per defensar la República i tot lo que representaba i els seus llocs de treball, tant civils com militars  en aquest mateix any tràgic per a Barcelona i Catalunya pels criminals  bombardejos del 37 al 38 que ban morir 5000 persones solament a Barcelona i que l’AJUNTAMENT DE BARCELONA ACONDENADO ESO DIAS TRAGICOS.


Que l’Ajuntament de Vidreres va formar la junta de defensa pasiva integrada per: Miquel Mas Mitjà i Joan Restrudis , d’ERC; Jaume Torrent Fullà i Pere Fullà Roger del PSUC ;Francesc

 Quintana Llobet i Joan Sureda Miquela , per la CNT; Andreu Taulés i Jaume Roure per la UGT; i Jaume Bou Quintana en representació de l’Ajuntament, van rebre l’ordre de fer refugis

antiaeris, és van construir dos , amb entrades a la plaça l’oliva(Lluis Companys) i d’altre a la plaça la República (plaça la església), no és van a utilizar mai.

Què aquest bombardeigs van tenir victimes i que només volem honrar la seva memòria i van ser en Josep Soler (En Pep de casa nova),va ser ferir al braç esquerre ,en Joan Genovès,

parcer de Can Súria, En miquel Vives Massa de Can Pungrau de Sils (Borni de Mallorquines) i de rebot els germans Jaume i Maria Genovès.

També van morir Un tinent d’aviació i dos pilots lleials a la República i un civil en Manuel Rodríguez Vira, natural de Velmez (Córdoba).

Per a tota aquesta gent, seria bo que l’Ajuntament reconegués als seus  esforç i que tingués en compte que gracies a gent amb la capacitat de tenir les idees clares i volgué defensar la democracia, van deixar la seva viva, la seva joventut i la seva esperança per poder tenir avui en dia la llibertat, la igualtat i la democracia que tenint avui trencada, però és lo que hi ha, sigui del color que sigui’m. És a dir tots, tots els que van patir les tragèdies d’una guerra civil, ja sigui’n del poble o no. Ja que tots defensaven la LLIBERTAT.

Catalunya va ser reconstruida no només per la gent Catalana de socarrell , sino per els milers de persones que des de molts llocs van venir a fer que la nostra terra sigui Gran i Plena, nosaltres fills d’immigrants a arrels a aquesta terra potser tant profundes com les seves , estimen aquesta terra , terra dels meus fills i on un a un van sent enterrats els meus parents ,gent que ha deixat lo millor d’ells, i que nosaltres li deben respecte, Respecte és lo que demanen per els Lluitadors i Lluitadores de la Llibertat i la democracia. Això és Historia , Historia amb majúscules ,perquè és la Historia de la nostra terra ,Catalunya.

Datos recogido del Rec clar nº 11 del 2000 i  llibre de la Republica a la RAM

Xarxa Socialista Unificada Catalunya

Liborio Guerrero campos

Manoli Ruiz Rodrigo

Telf.664895695

Web:xsuc.cat

Anuncios