Etiquetas

, , , , ,


TOTHOM A LA MARXA CONTRA L’ATUR, LA PRECARIETAT
I PER UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA
28 DE FEBRER. BAIX LLOBREGAT- BARCELONA-PARLAMENT

Prop de 900.000 persones es troben sense feina a Catalunya i més de 2,2 milions estan per sota el llindar de pobresa. El novembre d’enguany el 70% de persones registrades sense ocupació hauran esgotat les prestacions d’atur contributives i subsidis. Mentre, una minoria de grans empresaris, multinacionals i banquers s’enriqueixen encara més augmentant la desigualtat.assembleadeaturatsgirona
Aquesta elit de rics i especuladors es beneficia de les polítiques d’ajust i austeritat que apliquen els governs, de les contrareformes laborals que permeten acomiadar més fàcilment i baixar els salaris, de les retallades de drets socials i de la privatització de recursos públics a preu de saldo.
Al seu torn, els governs greixen l’exercici del poder tolerant la corrupció i el frau fiscal dels rics. Aquestes pràctiques indignants són sobradament conegudes. Per garantir-se la impunitat els governs no dubten en aplicar indults i amnisties fiscals …
Les persones sense feina som víctimes d’aquesta aliança formada pels rics, els grans defraudadors i els governs corruptes que apliquen servilment les polítiques d’austeritat dictades per la Troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i FMI).
És hora de dir prou i mobilitzar-nos en defensa de la nostra dignitat, pel dret al treball, per la reducció de la jornada laboral sense disminució del salari, per recuperar els nostres drets socials i ciutadans, pel futur dels nostres fills i filles !
El 28 de febrer sortirem en Marxa des de la Pç. de la Vila de St. Vicenç dels Horts a les 9h., farem parades al Consell Comarcal de St. Feliu a les 11h., Pç. de Catalunya de Cornellà de 13 a 14h., l’Hospitalet, Can Batlló a les 16h., Pç. de Sants a les 16:30h., Pla de Palau a les 18:30h, i finalitzarem al Parlament de Catalunya on farem entrega de la nostra carta de reivindicacions.
Fem una crida a les persones sense feina, col·lectius en lluita, a la ciutadania solidària a participar en aquesta Marxa i alçar la nostra veu en defensa del dret a un treball estable, per una Renda Garantida Ciutadana que asseguri els mínims d’una vida digna, per la justícia i la igualtat.
Una altra societat és possible amb unitat, mobilització i solidaritat!

Entitats que convoquen i donen suport a la Marxa:
Assembleas y col.lectius de treballadors/es en atur de Badalona, Barcelona, Cerdanyola-Ripollet, La Marina Zona-Franca, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova i la Geltrú. Coordinadora de traballadors/es en atur de Catalunya.
Assembleas de Cornellá, 15M La Marina ZF, Social Guinardó-Can Baró, Coordinadora laboral i de suport mutu 15M, Cornellá sense fronteres, Espai Obert, Front Cívic de Catalunya, @iaioflautas, PDUP; CC.OO., CO.BAS, IAC, UGT; As. Socialisme 21, BEG, Endavant Baix Llobregat, Corrent Roig, Revolta Global, POR, Xarxa Roiga, XSUC; CJC, JSC; CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC.
TOTHOM A LA MARXA CONTRA L’ATUR, LA PRECARIETAT
I PER UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA
28 DE FEBRER. BAIX LLOBREGAT- BARCELONA-PARLAMENT
En finalitzar la Marxa el proper 28 de febrero, cap a les 19:00 hores, davant del Parlament de Catalunya, es farà lliurament a la presidenta i representants dels grups parlamentaris d’una Carta reivindicativa, de la qual hem seleccionat els següents punts:

  • Per un lloc de treball digne i estable per a totes les persones sense feina.
  • Reducció dràstica de la jornada de treball sense disminució del salari per garantir la plena ocupació.
  • Per una Renda Garantida Ciutadana per les persones sense ingressos o baixos ingressos en aplicació de l’art 24.3 del Estatut d’autonomia.
  • Prohibició de desnonament del seu habitatge habitual a les persones i famílies desocupades. Per un parc públic d’habitatge de lloguer accessible.
  • Serveis bàsics d’aigua, electricitat i gas gratuïts per totes aquelles unitats familiars on els seus membres estiguin sense feina.
  • Reforçament de la gestió pública de l’ocupació. No a la privatització dels serveis d’ocupació ni a la retallada en polítiques actives d’ocupació.
  • Prohibició dels acomiadaments laborals. Derogació de la legislació que sosté la precarietat laboral.
  • Derogació de les reformes laborals que destrueixen ocupació i faciliten els acomiadaments.
Anuncios