DECLARACIÓ DE LA COORDINADORA DEL FRONT CIVIC DE CATALUNYA TARGETA VERMELLA ALS GOVERNS CÒMPLICES AMB EL FRAU I LA CORRUPCIÓ!

Una onada de corrupció emergeix des de les clavegueres del sistema sociopolític i amenaça la seva estabilitat i supervivència.
Les principals institucions del règim sorgit de la transició, la monarquia, la majoria dels principals partits de govern de l’arc parlamentari, representants de la patronal i la banca, i una infinitat de càrrecs de menor rang han estat i estan immersos en processos judicials per corrupció i frau.
euribor-sobres-jrmora-300x209Molts ciutadans sospiten, amb raó, que els casos emblemàtics de Urdangarín, Gürtel-Camps, Bárcenas, Palau-Millet, Alfredo Saez-Banc Santander, Diaz Ferran-Marsans, Pallerols, Pretòria, Mercuri, Mercasevilla, etc., són només la punta del “Iceberg” del frau i la corrupció.
No obstant això no hi ha corruptes sense corruptors, i tots ells formen part del mecanisme de reproducció d’un sistema econòmic injust, cleptocrátic i especulador responsable de la major crisi econòmica i social dels últims temps.
L’Organització d’Inspectors d’Hisenda de l’Estat ha denunciat repetides vegades la tolerància dels governs d’Espanya i de la Unió Europea dels abusos i frau fiscal que es concentra en les grans fortunes, multinacionals i grans empreses que utilitzen paradisos fiscals i altres tapadores per evadir impostos. Diversos estudis han quantificat en 70.000 milions d’euros el frau fiscal anual a Espanya durant els últims anys, altres denuncien que puja a 80.000 milions.
La resposta del Govern de l’Estat, en connivència amb la majoria de governs autonòmics, ha estat mirar cap a un altre costat, no proveir als inspectors d’Hisenda de mitjans humans i legislatius suficients, i periòdicament indultar els principals delinqüents de coll blanc.
Finalment han estat publicades proves documentals que impliquen entre d’altres l’actual president del Govern i a un conjunt de subornadors de l’àmbit del sector de la construcció, principal responsable de l’enorme crisi del nostre país. El nostre sistema polític és un frau de dimensions majúscules, que s’empara en formes només aparentment democràtiques.
En el context d’una crisi econòmica i social de dimensió històrica, amb un atur que voreja els 6 milions de persones sense feina a Espanya i 900.000 a Catalunya, amb 2,2 milions de ciutadans / es a Catalunya per sota del llindar de pobresa, amb 1,8 milions de llars a Espanya amb tots els seus membres sense feina, amb un nombre creixent de llars i persones sense cap tipus d’ingrés, els gravíssims escàndols de corrupció esdevenen en insuportables socialment, provocant indignació, ràbia i còlera a la majoria ciutadana.
Si hi afegim les successives retallades de drets en serveis públics bàsics, l’ultima contrareforma laboral que facilita i abarateix els acomiadaments, i empeny cap a la devaluació salarial, el repagament sanitari, les privatitzacions de recursos públics, mentre la desigualtat augmenta, els joves es queden sense futur, i els rics incrementen les seves fortunes fins disputar les primeres places del rànquing de multimilionaris del planeta, podem comprendre que les condicions per a un gegantí esclat social i ciutadà estan madurant ràpidament.
Com no comprendre el sentiment de frustració i odi de molts ciutadans quan coneixen que només amb una part del que es defrauda i roba pels rics podria finançar les prestacions per superar la pobresa a Espanya i Catalunya?
El Front Cívic de Catalunya adverteix que ens trobem davant d’una situació excepcional, d’autèntica emergència social i política. No podem consentir que el sofriment s’agreugi i s’eternitzi entre la majoria ciutadana. Només la ciutadania mobilitzada, conscient del seu poder podrà trobar la
sortida del laberint de la crisi i aixecar una nova esperança. Només amb la participació de la ciutadania en els assumptes públics, serà possible posar en marxa les mesures econòmiques, socials i polítiques que donin solució a les necessitats de la majoria.
El règim i els governs que toleren la corrupció, provoquen atur, pobresa i desigualtat han fracassat. La seva legitimitat està per terra i només se sosté per la inèrcia i el suport d’altres poders cada vegada més desacreditats.
Quan el rei i els governs apareixen nus mostrant les seves misèries als ulls del sentit comú, no és possible esperar que ningú resolgui per nosaltres. És l’hora de la ciutadania! És l’hora de l’acció dels treballadors i treballadores, del poble!
El Front Cívic crida a la mobilització contra els governs còmplices de la corrupció, a ensenyar la “targeta vermella” a aquests governs, a desencadenar una rebel·lió cívica que torni el poder a la societat davant tanta indignitat. Fem una crida a tots els ciutadans a entendre dels assumptes públics, a alçar la veu a tot arreu aixecant debats, difonent informació, polemitzant amb els comunicadors del sistema.
Convoquem a tota la ciutadania a organitzar-se amb nosaltres, des de la pluralitat d’idees i compromisos, però amb una voluntat de compartir la defensa dels drets bàsics de les persones, expressades en la nostra proposta de 10 punts Es tracta que tinguem la capacitat d’organitzar-nos i apoderar-nos dels nostres assumptes. Es tracta d’exigir i començar a bastir un procés constituent que organitzi la vida social sobre unes bases favorables a la majoria. Es tracta de passar de la indignació a l’organització, per fer possible l’acció.
Una acció construïda sobre el compromís dels de baix per exigir-los que se’n vagin. La seva hora ha acabat. És l’hora de la majoria ciutadana!

Barcelona, 31 de gener de 2013

Anuncios