Etiquetas

, , , , ,


El Front Cívic de Catalunya dóna suport als treballadors de l’Hospital de Sant Pau

Solidaritat i compromís del Front Cívic de Catalunya amb la lluita dels treballadors de l’Hospital de Sant Pau en defensa de la Sanitat Pública
El dimecres 5 de desembre una delegació del Front Cívic de Catalunya formada per Ramon Franquesa, Víctor Ríos, Carme Conill, Ignasi Espinosa i Albert Escofet hem anat a expressar la nostra solidaritat als treballadors de l’Hospital de Sant Pau que han iniciat un tancament indefinit en defensa d’una sanitat pública, digna, de qualitat i universal.
En la reunió sostinguda amb els companys del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau hem pogut conèixer en detall tant els efectes provocats per les retallades en la prestació de serveis de l’Hospital i que afecten directament el dret a la salut dels ciutadans –tancament de 84 llits, de quiròfans a la tarda, urgències saturades, altes precipitades, retallades en farmàcia hospitalària…-, com les agressions als treballadors i treballadores de Sant Pau que vulneren drets recollits en conveni: acomiadament de 4 treballadors amb contracte fix, retirada del fons social, del complement del menjador laboral, de l’ajut d’escola bressol, de la paga de Nadal…
El Front Cívic de Catalunya compartim amb els treballadors de l’Hospital de Sant Pau en lluita un mateix parer: és imprescindible la unió de tota la ciutadania contra les retallades al dret a la salut i als drets socials i laborals dels treballadors de la sanitat. Per això els mostrem la nostra solidaritat fraternal i activa i ens comprometem a donar suport i difusió a la seva lluita, que és també la nostra.
Defensar la sanitat pública universal és defensar el dret a la salut de tothom. És defensar un sistema de salut on l’atenció primària, integral i comunitària tinguin un paper clau, on la qualitat, la equitat i la participació ciutadana siguin fonamentals. És defensar una salut pública que elimini les desigualtats de salut.
Davant de les retallades imposades per poders públics còmplices dels interessos privats que volen posar la sanitat en venda atemptant contra la nostra salut, nosaltres, la majoria social, sabem el que volem. Ells són pocs; nosaltres, els ciutadans i els treballadors de la salut, units en lluita per la sanitat pública, universal i de qualitat TENIM LA FORÇA PERQUÈ SOM MAJORIA. I defensarem junts els nostres drets, els dels nostres fills i els de les generacions futures.

Front Cívic de Catalunya
Barcelona, 5 de desembre de 2012

Anuncios